Dobrosława Gucia, Stypendyści Towarzystwa Naukowej Pomocy im. Karola Marcinkowskiego 1841–1909, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne „Gniazdo”, Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk, Mnichowo-Poznań 2017, ss. 439 - Wojtczak, Jakub (Biuletyn Historii Wychowania, 2018)
Recenzja