Mikołaj Brenk, Krzysztof Chaczko, Rafał Pląsek, Organizacja pomocy społecznej w Polsce 1918–2018, Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, Warszawa 2018, ss. 194 - Nowak-Kluczyński, Konrad (Biuletyn Historii Wychowania, 2019)
.