Sprawozdanie z Międzynarodowej Konferencji Naukowej Polonia i Polacy za granicą – kulturowe i edukacyjne obszary badań i doświadczeń. Poznań, 4–5 kwietnia 2019 roku - Barańska, Magdalena; Brenk, Mikołaj; Mańkowska, Anna; Nowak-Kluczyński, Konrad (Biuletyn Historii Wychowania, 2019)
.