»Od apologii do odrzucenia – warianty pojmowania kulturowych upojeń«. Międzynarodowa konferencja naukową »Sztuczne raje: upojenia kulturą – upojenia w kulturze. Przypadek słowiański«, Poznań 6–7 czerwca 2017 r. - Brodniewicz, Joanna (Bohemistyka, 2018)
»Od apologii do odrzucenia – warianty pojmowania kulturowych upojeń«. Międzynarodowa konferencja naukową »Sztuczne raje: upojenia kulturą – upojenia w kulturze. Przypadek słowiański«, Poznań 6–7 czerwca 2017 r.