Románová reflexe 28. října 1918 - Moldanova, Dobrava (Bohemistyka, 2019)
Studie Románová reflexe 28. října 1918 se zabývá několika českými romány, vzniklými ve 20. letech 20. století, jejichž autoři, K.M. Čapek Chod, A.M. Tilschová a B. Benešová reflektují změnu společenského klimatu za války a bezprostředně po ní. Proměnu spojují nejen se změnou společenského zřízení, se vznikem demokratické republiky, ale především s představou osvobození se od společenských norem, spojených se světem před válkou. Postavy těchto románů procházejí katarzí, která je osvobozuje a otvírá jim nové životní perspektivy.