Vědecko-výzkumná práce poznaňské bohemistyki - Balowski, Mieczysław (Bohemistyka, 2020)
Autor popisuje vědecký výzkum prováděný na Katedře slovanských jazyků a literatur Univerzity A. Mickiewicze v Poznani. Popisuje také výzkumné národní a mezinárodní projekty a granty. Celek je doplněn bibliografií prací zaměstnanců katedry.