Vyjmenovaná slova v češtině: podstata, kontext, vývoj - Adam, Robert (Bohemistyka, 2022)
Příspěvek vymezuje místo tzv. vyjmenovaných slov v českém pravopise a popisuje historický proces ustavování seznamů vyjmenovaných slov v českých mluvnicích a pravopisných příručkách v první polovině 19. století. Problematiku zasazuje do obecnějšího kontextu teorie českého pravopisu, včetně rozlišování pravidel pro zápis slov/morfémů domácích vs. přejatých.