Desatero kázanie božie - Všetička, František (Bohemistyka, 2022)
Satirické dílo Desatero kázanie božie ze 14. století je založeno na triadickém principu, jsou zde tři ukázky drobného provinění, dílo se skládá z dvanácti architektonických celků. Skladba je prostoupena exemply a je architektonicky zarámována prologem a epilogem. Text zaznamenaný in continuo naznačuje tendenci k dílčím strofettám.