Výsledky »forenzního« zkoumání tvorby Miloše Dokulila (k 110. výročí narození a k 20. výročí jeho úmrtí) - Čechová, Marie (Bohemistyka, 2023)
Příspěvek vychází z postižení přínosu Miloše Dokulila v oblasti tvoření slov a z jeho aplikace v Komplexních jazykových rozborech, zmíní se o něm jako zakládajícím členu časopisu „Český jazyk a literatura”, pak se zcela soustředí na objasnění podílu Miloše Dokulila na zpracování mluvnice Čeština – řeč a jazyk, jenž byl podstatně větší, než se původně předpokládalo a než je v rozpisu podílu autorů uvedeném v knize. Tato skutečnost se postupně odkrývá.