Čtyři děleno dvěma jsou dvě - Hrdlička, Milan (Bohemistyka, 2024)
V příspěvku se přibližuje problematika hojné tvarové variantnosti při elementárním počítání v češtině. Výsledky byly získány na základě anonymní průzkumné sondy mezi českými rodilými mluvčími, resp. mezi oborovými posluchači bohemistiky. V některých případech (kupř. v početní úloze 4 : 2 = 2) účastníci ankety uvedli deset různých možností. Přílišná rozkolísanost konkurenčních vyjádření je hodnocena spíše negativně.