Terminologia zoonomastyczna – chaos czy ład? - Kołodziej, Agnieszka (Bohemistyka, 2018)
Autorka w artykule koncentruje się na problemie słowiańskich onimów (szczególnie słowiańskich zoonomastyków i zoonimów). Głównymi tematami artykułu są: miejsce zoonimii w systemie onimicznym języka oraz terminologia zoonomastyczna i zoonimiczna w językach słowiańskich ze szczególnym uwzględnieniem języków zachodnio- i południowosłowiańskich. Ponadto w artykule omówiono tendencje, które można zaobserwować we współczesnej terminologii zoonomastycznej.