O polskich i czeskich napisach publicznych - Wojtak, Maria (Bohemistyka, 2024)
Andrzej Charciarek, Polskie i czeskie napisy publiczne.Stylistyka i pragmatyka,Katowice: Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, 2013, 257 s., ISBN 978-83-226-4273-3.