Prefigované tvary sloves anglického původu v jazyce mladé generace - Svobodová, Diana; Sekerová, Kamila; Entlová, Gabriela (Bohemistyka, 2024)
Text se zabývá analýzou aktuálního výskytu a způsobů užívání prefigovaných sloves tvořených od základů slov přejatých z angličtiny v komunikaci příslušníků mladé generace. Celkem 441 prefixálních derivátů utvořených od 125 slovesných základů, rozlišených na základě míry grafické adaptace, je v textu rozděleno jak dle zařazení do slovesných tříd na základě kmenotvorných sufixů, tak především podle užitých prefixů domácích i přejatých. K jednotlivým prefigovaným tvarům jsou vedle jejich morfologicko-sémantické charakteristiky připojeny odpovídající české ekvivalenty a příklady užití a diskutována je zejména variantnost prefixů a významové modifikace jimi tvořených sloves.