Zbigniew Klejn, Polskie ślady w budowie nowożytnej Bułgarii 1877-1914, Łowicz 1999 - Kaczmarek, Urszula (Balcanica Posnaniensia. Acta et studia, 2001)
Review: Zbigniew Klejn, Polskie ślady w budowie nowożytnej Bułgarii 1877-1914, Łowicz 1999.