Ljubomir Durković-Jakšić, Kult slovenskih apostola Cirila i Metodija kod Srba, Izdaje: Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne Crkve, Beograd 1986, ss. 140, 47 il., 1 mapa - Leśny, Jan (Balcanica Posnaniensia. Acta et studia, 1990)
Leśny Jan, book review: Ljubomir Durković-Jakšić, Kult slovenskih apostola Cirila i Metodija kod Srba, Izdaje: Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne Crkve, Beograd 1986, ss. 140, 47 il., 1 mapa, „Balcanica Posnaniensia. Acta et Studia” 1990, t. 5, s. 428–430.