„Cała ziemia dyrracheńska” pod panowaniem bizantyńskim w latach 1005-1205, Zielona Góra 1999 - Pentek, Zdzisław (Balcanica Posnaniensia. Acta et studia, 2001)
Review: „Cała ziemia dyrracheńska” pod panowaniem bizantyńskim w latach 1005-1205, Zielona Góra 1999.