Ratiariensia. Studi e Materiali Mesici e Danubiani, Bologna, CLUES, t. I, 1980, ss. 141, 24 tabl. poza tekstem; t. II, 1984, ss. 134, 30 tabl. poza tekstem; artykuły w językach: włoskim, francuskim, angielskim i niemieckim - Biernacki, Andrzej B. (Balcanica Posnaniensia. Acta et studia, 1990)
Biernacki Andrzej B., books reviews: Ratiariensia. Studi e Materiali Mesici e Danubiani, Bologna, CLUES, t. I, 1980, ss. 141, 24 tabl. poza tekstem; t. II, 1984, ss. 134, 30 tabl. poza tekstem; artykuły w językach: włoskim, francuskim, angielskim i niemieckim, „Balcanica Posnaniensia. Acta et Studia” 1990, t. 5, s. 419–421.