Vladimir Ćorović, Sveta Gora i Hilandar do šesnaestog veka, Izdavač: „Manastir Hilandar –Hilandarski Metoh Manastira Svetog Arhidjakona Stefana u Slanicima kod Beograda”, Beograd 1985, ss. 220, 19 il. - Leśny, Jan (Balcanica Posnaniensia. Acta et studia, 1990)
Leśny Jan, book review: Vladimir Ćorović, Sveta Gora i Hilandar do šesnaestog veka, Izdavač: „Manastir Hilandar –Hilandarski Metoh Manastira Svetog Arhidjakona Stefana u Slanicima kod Beograda”, Beograd 1985, ss. 220, 19 il., „Balcanica Posnaniensia. Acta et Studia” 1990, t. 5, s. 432–433.