Uczniowie Apostołów Słowian. Siedmiu Świętych Mężów, oprac. Małgorzata Skowronek, Georgi Minczew, Collegium Columbinum Cracoviae, Kraków 2010, ss. 216 - Leszka, Mirosław J.; Marinow, Kirił (Balcanica Posnaniensia. Acta et studia, 2011)
Recenzja/Review: Leszka Mirosław Jerzy, Marinow Kirił, rec. książki: Uczniowie Apostołów Słowian. Siedmiu Świętych Mężów, oprac. Małgorzata Skowronek, Georgi Minczew, Collegium Columbinum Cracoviae, Kraków 2010, ss. 216, „Balcanica Posnaniensia. Acta et Studia” 2010, t. 17, s. 192–197.