Etyka zawodu socjoterapeuty - Kaczmarska-Pająk, Anna (Biuletyn Socjoterapeutyczny, 2024)
Celem tego artykułu jest przeanalizowanie etycznych aspektów zawodu socjoterapeuty, w oparciu o poszczególne punkty kodeksu etycznego Polskiego Stowarzyszenia Socjoterapeutów oraz w odniesieniu do aktualnego statusu zawodu socjoterapeuty.