Artykuł recenzyjny „Słownika historii doktryn politycznych” wydanego przez Wydawnictwo Sejmowe, w sześciu tomach w latach 1997–2016 - Sylwestrzak, Andrzej (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2018)
Tom 1, litery A–C, pod red. M. Jaskólskiego, Warszawa 1997, ss. 457; Tom 2, litery D–H, pod red. M. Jaskólskiego, Warszawa 1999, ss. 473; Tom 3, litery I–Ł, pod red. M. Jaskólskiego, Warszawa 2009, ss. 660; Tom 4, litery M–Q, pod red. K. Chojnickiej i M. Jaskólskiego, Warszawa 2009, ss. 798; Tom 5, litery R–Ś, pod red. K. Chojnickiej i M. Jaskólskiego, Warszawa 2012, ss. 789; Tom 6, litery T–Ź, pod red. K. Chojnickiej i M. Jaskólskiego, Warszawa 2016, ss. 788