Aulus Gellius, Noctes Atticae 2,24. De vetere parsimonia; deque antiquis legibus sumptuariis – Aulus Gelliusz, Noce Attyckie 2,24. O dawnej oszczędności i o starożytnych ustawach dotyczących wydatków. Przekład: Aldona Rita Jurewicz, Maria Piechocka-Kłos. Wstęp: Maria Piechocka-Kłos. Komentarz: Aldona Rita Jurewicz, 2012 - Kuryłowicz, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2013)
Aulus Gellius, Noctes Atticae 2,24. De vetere parsimonia; deque antiquis legibus sumptuariis – Aulus Gelliusz, Noce Attyckie 2,24. O dawnej oszczędności i o starożytnych ustawach dotyczących wydatków. Przekład: Aldona Rita Jurewicz, Maria Piechocka-Kłos. Wstęp: Maria Piechocka-Kłos. Komentarz: Aldona Rita Jurewicz, 2012