Katarzyna Maćkowska, Początki amerykańskiej administracji lokalnej (od założenia kolonii do 1787 roku, 2012 - Małajny, Ryszard M. (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2018)
Katarzyna Maćkowska, Początki amerykańskiej administracji lokalnej (od założenia kolonii do 1787 roku, 2012