Problemy ustrojowe i prawne na Rusi Halickiej w granicach Królestwa Polskiego do 1569 roku - Szyszka, Janusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2014)
Uwagi o pracy Igora Bojki "Organy władzy i prawo na Rusi Halickiej w składzie Królestwa Polskiego (1349-1569)".