Sądy przysięgłych w II Rzeczypospolitej. Uwagi na marginesie książki Jakoba Maziarza Sądy przysięgłych w II Rzeczypospolitej w praktyce Sądu Okręgowego w Krakowie - Jastrzębski, Robert (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2020)
.