Białoruś przed Łukaszenką. Uwagi historyka prawa o prawie karnym - Lityński, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2021)
Artykuł recenzyjny w nawiązaniu do publikacji K. Laskowskiej, Prawo karne Białorusi. Przeszłość i teraźniejszość, Temida2, Białystok 2021, ss. 135 i Przestępczość na Białorusi. Przeszłość i teraźniejszość, Temida2, Białystok 2021, ss. 145.