Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Ecclesia vivit lege Romana: drogi przenikania, formy dialogu”, Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Szczecińskiego, 11 maja 2023 r. - Jońca, Maciej (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2023)
.