Kronika - CPH 61(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2009)
Jubileusz Profesora Artura Korobowicza (Anna Fermus-Bobowiec) ... 405 Jubileusz Profesora Janusza Sondla (Paulina Święcicka) ... 406 Jubileusz Profesora Stanisława Grodziskiego (Marian Małecki) ... 408 XXII Ogólnopolski Zjazd Historyków Państwa i Prawa (Jacek Przygodzki) ... 409 Międzynarodowa konferencja naukowa: „Na szlakach Niepodległej. Polska myśl polityczna i prawna w latach 1918-1939" (Mirosław Sadowski) ... 411 Polskie Towarzystwo Prawa Wyznaniowego (Dariusz Walendzik) ... 414 Seminarium: „Łacińskie paremie prawnicze a współczesna praktyka prawnicza" (Maciej Jońca) ... 416 Europejskie Forum Młodych Historyków Prawa (Marek Stus, Paulina Święcicka) ... 417 Kolokwium habilitacyjne dra Józefa Koredczuka (Jacek Przygodzki) ... 424 Obrony prac doktorskich (Materiał zebrali: Diana Maksimiuk, Andrzej Wrzyszcz, Anna Maria Falkowska) ... 425