Honeste vivere..., Księga pamiątkowa ku czci Profesora Władysława Bojarskiego, Praca zbiorowa pod redakcją Ewy Gajdy i Andrzeja Sokali, 2001 - Świrgoń-Skok, Renata (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2002)
Recenzja: Honeste vivere..., Księga pamiątkowa ku czci Profesora Władysława Bojarskiego, Praca zbiorowa pod redakcją Ewy Gajdy i Andrzeja Sokali, Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Toruń 2001, ss. 639. W dniu 19 listopada 2001 roku na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu odbyło się uroczyste wręczenie Księgi pamiątkowej ku czci Profesora Władysława Bojarskiego. Przekazaniu Księgi towarzyszyła sesja naukowa poświęcona problematyce prawa kanonicznego i rzymskiego. Wykład dotyczący narzeczeństwa i małżeństwa w średniowiecznym prawie kanonicznym wygłosił o. profesor Bronisław Zubert, Profesor Janusz Sondel przedstawił działalność Katedry Prawa Rzymskiego Akademii Krakowskiej w XVI w., natomiast Andrzej Sokala swoje wystąpienie poświęcił wspomnieniom o Władysławie Bojarskim.