Stanisław Waltoś, Na tropach doktora Fausta i inne szkice, 2004 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2005)
Recenzja: Stanisław Waltoś, Na tropach doktora Fausta i inne szkice. Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne SA, Warszawa 2004, ss. 243.