Włodzimierz Bernacki, Liberalizm polski 1815-1939. Studium doktryny politycznej, 2004 - Rau, Zbigniew (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2005)
Recenzja: Włodzimierz Bernacki, Liberalizm polski 1815-1939. Studium doktryny politycznej, Towarzystwo Wydawnicze „Historia Iagiellonica”, Kraków 2004,ss. 271.