Kronika - CPH 54(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2002)
Konferencja naukowa: Polska – Ruś – Ukraina – jedenaście wieków sąsiedztwa (Leszek Ćwikła) ... 495 Międzynarodowa konferencja ku czci Profesora Alberto Burdese (Mariusz Jerzy Golecki) ... 496 Odnowienie doktoratu profesora Tadeusza Zielińskiego (Henryk Olszewski) ... 499 Wspomnienie o Profesorze Adamie Vetulanim (lrena Dwornicka) ... 499 Sesja dedykowana pamięci Profesora Władysława Bojarskiego (Wojciech Dajczak) ... 500 Doktoraty honorowe (Przemysław Krzywoszyński) ... 501 Międzynarodowa Szkoła Prawa Rzymskiego (Maria Zabłocka) ... 502 Zjazd historyków doktryn politycznych i prawnych w Świeradowie Zdroju (Małgorzata Hasiewicz) ... 503 Kultura prawna Polski współczesnej. Korzenie – ewolucja – perspektywy. Konferencja naukowa w Instytucie Nauk Prawnych PAN (Henryk Olszewski) ... 506 Konferencja naukowa poświęcona trzysetnej rocznicy koronacji królewieckiej (Dariusz Makiłła) ... 506 Reorganizacja na Uniwersytecie Jagiellońskim (Krystyna Chojnicka) ... 507 Habilitacja dra Leonarda Górnickiego (Jacek Przygodzki) ... 509 Obrony prac doktorskich (sprawozdania napisali: Róża Dembska, Paweł Leszczyński, Marian Małecki, Jacek Przygodzki, Agnieszka Stęplowska) ... 510 Nowy periodyk naukowy: „Zeszyty Prawnicze” (Henryk Olszewski) ... 511