Andrzej Rachuba, Wielkie Księstwo Litewskie w systemie parlamentarnym Rzeczypospolitej w latach 1569-1763, 2002 - Sobczak, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Recenzja: Andrzej Rachuba, Wielkie Księstwo Litewskie w systemieparlamentarnym Rzeczypospolitej w latach 1569-1763, Wydawnictwo Sejmowe, Warszawa 2002, ss. 375.