Długa droga kodyfikowania prawa cywilnego w Polsce. W związku z książką Leonarda Górnickiego, Prawo cywilne w pracach Komisji kodyfikacyjnej Rzeczypospolitej Polskiej w latach 1919-1939, Wrocław 2000 - Lityński, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Długa droga kodyfikowania prawa cywilnego w Polsce. W związku z książką Leonarda Górnickiego, Prawo cywilne w pracach Komisji kodyfikacyjnej Rzeczypospolitej Polskiej w latach 1919-1939, Wrocław 2000.