Historia prawa, proces i wymiar sprawiedliwości w świetle źródeł. Wybór i opracowanie Andrzej Dziadzio i Dorota Malec, 2000 - Walachowicz, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Historia prawa, proces i wymiar sprawiedliwości w świetle źródeł, wybór i opracowanie Andrzej Dziadzio i Dorota Malec, Kraków 2000