Anna Grześkowiak-Krwawicz, O farmę rządu czy o rząd dusz. Publicystyka polityczna Sejmu Czteroletniego, 2000 - Organiściak, Wojciech (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Anna Grześkowiak-Krwawicz: O farmę rządu czy o rząd dusz. Publicystyka polityczna Sejmu Czteroletniego. Wydawnictwo Instytutu Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk, Warszawa 2000.