Dariusz Szpoper, Sukcesorzy Wielkiego Księstwa. Myśl polityczna i działalność konserwatystów polskich na ziemiach litewsko-bialoruskich w latach 1904-1939, 1999 - Zmierczak, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Dariusz Szpoper, Sukcesorzy Wielkiego Księstwa. Myśl polityczna i działalność konserwatystów polskich na ziemiach litewsko-białoruskich w latach 1904-1939, wyd. Arche, Gdańsk 1999.