Waldemar Kozyra, Urząd Wojewódzki w Lublinie w latach 1919-1939, 1999 - Walachowicz, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Waldemar Kozyra, Urząd wojewódzki w Lublinie w latach 1919-1939, Wydawnictwo UMCS, Lublin 1999.