Kronika - CPH 53(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Ogólnopolski Zjazd Katedr, Historycznoprawnych w Ustroniu, 17-20 IX 2000 r. (Róża Dembska - Ewaryst Kowalczyk… 397 Jubileusz Profesora Ludwika Łysiaka (Zdzisław Zarżycki) … 400 Wysokie wyróżnienie dla Profesora Wiesława Litewskiego (Janusz Sondel) … 406 X Convegno Internazionale di Diritto Romano w Copanello, 3-10 VI 2000 r. (Witold Wołodkiewicz) …406 Konferencja międzynarodowa: Rzymskie korzenie prawa w Europie (Ewa Dziuban) ... 411 Kolokwium habilitacyjne dra Tomasza Kruszewskiego (Leonard Górnicki) … 411 Nowe czasopismo: „Prawo - Administracja - Kościół” (Henryk Olszewski) … 412 Z życia Towarzystwa Biblioteki Słuchaczów Prawa (Róża Dembska) …414 Posiedzenie Komitetu Redakcyjnego „Czasopisma Prawno-Historycznego” … 415