Sejm czeski od czasów najdawniejszych do 1913 roku. Praca zbiorowa pod red. Mariana J. Ptaka, 2000 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Sejm czeski od czasów najdawniejszych do 1913 roku. Prawa zbiorowa pod redakcją naukową Mariana J. Ptaka, Opole 2000