Andrzej B. Zakrzewski, Sejmiki Wielkiego Księstwa Litewskiego XVI-XVIII w. Ustrój i funkcjonowanie: sejmik trocki, 2000 - Sobczak, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Andrzej B. Zakrzewski, Sejmiki Wielkiego Księstwa Litewskiego XVI-XVIII w. Ustrój i funkcjonowanie: sejmik trocki. Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, seria: Monografie, Liber, Warszawa 2000