Andrzej Zięba, Współczesne brytyjskie doktryny polityczne, 2001 - Zmierczak, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Andrzej Zięba, Współczesne brytyjskie doktryny polityczne, Temida 2, Białystok 2001