Z dziejów prawa. Pod red. Adama Lityńskiego, cz. I-III, 1996, 1999, 2002 - Malec, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2003)
Recenzja: Z dziejów prawa, pod redakcją Adama Lityńskiego, Prace Naukowe Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach nr 1581, 1735, 2048, Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, część 1, Katowice 1996, ss. 203; Część 2, Katowice 1999, ss. 205; Część 3, Katowice 2002, ss. 224.