Od „uwikłania w historię’’ do wizji przyszłości. Przegląd stanowisk niektórych politologów współczesności - Raburski, Tomasz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2003)
Od „uwikłania w historię’’ do wizji przyszłości. Przegląd stanowisk niektórych politologów współczesności