Rozważania o kulturze politycznej Polaków. W związku z książką Marka Sobolewskiego, Pisma nieznane i rozproszone. Pod red. Krystyny Chojnickiej i Michała Jaskólskiego, 2003 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2003)
Rozważania o kulturze politycznej Polaków. W związku z książką Marka Sobolewskiego, Pisma nieznane i rozproszone, pod red. Krystyny Chojnickiej i Michała Jaskólskiego, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2003, ss. 322.