Jerzy Pietrzak, Senat Rzeczypospolitej Polskiej. Tradycja i współczesność XV-XXI w., 2002 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2003)
Recenzja: Jerzy Pietrzak, Senat Rzeczypospolitej Polskiej. Tradycja i współczesność XV-XXI w., 2002