Rafał Dobek, Raymond Aron - dialog z historią i polityką, 2005 - Zmierczak, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2006)
Recenzja: Rafał Dobek, Raymond Aron – dialog z historią i polityką, Wydawnictwo Poznańskie, Poznań 2005, ss. 278