Krzysztof Koehler, Stanisław Orzechowski i dylematy humanizmu renesansowego, Wydawnictwo Arcana, Kraków 2004, ss. 565 - Krzywoszyński, Przemysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2006)
Recenzja: Krzysztof Koehler, Stanisław Orzechowski i dylematy humanizmu renesansowego, 2004 (Przemysław Krzywoszyński)