O zbrodni i o karze w XX w. W związku z książką Mirosławy Melezini, Punitywność wymiaru sprawiedliwości karnej w Polsce w XXw., 2003 - Lityński, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2004)
O zbrodni i karze w XX w. W związku z książką Mirosławy Melezini, Punitywność wymiaru sprawiedliwości karnej w Polsce w XX wieku, Wyd. Temida 2, Białystok 2003, ss. 625 + mapa