Igor A. Christoforow, „Aristokraticzeskaja” opozycija Wielikim reformam.Koniec 1850- -sieriedina 1870-ch gg., 2002 - Szpoper, Dariusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2004)
Recenzja: Igor A. . Christoforow, »Aristokraticzeskaja« opozicija Wielikim reformam. Koniec 1850-sieriedina 1870-ch gg., wyd. »Russkoje Słowo«, Moskwa 2002, s. 430.